Tirsdag den 6. september 2016 åbnede H.M. Dronningen, borgmester Thomas Adelskov og bestyrelsesformand for Realdania Michael Brockenhuus Schack den ombyggede Odden Auktionshal som nyt udstillings- og samlingssted i Odsherred.

Formålet med ombygningen af auktionshallen har været at omdanne den gamle auktionshal til en event- og oplevelseshal, som kan rumme de mange aktiviteter, der igangsættes af den aktive lokalbefolkning. Auktionshallens eksisterende rammer har skullet brydes op og have et arkitektonisk løft, som sikrer et godt lysindfald både fra oven og fra siden. Med mobile elementer som siddetrappe, udstillingsvæg, rumdeler, cafévogn og opbevaringsmulighed kan hallen bruges til mange forskellige formål.

Den gamle fiskeauktionshal ligger i Odden Havneby på Sjællands Oddes yderste spids. Havnebyen kendes på sin aktive befolkning, der engagerer sig i at skabe liv og aktiviteter, ikke mindst på den velkendte erhvervsfiskerihavn. Den tidligere auktionshal er nu omdannet til byens nye samlingssted for faste og midlertidige arrangementer, markeder med lokale råvarer og større events. Hallen skal rumme populære events som “Odden sætter sejl”, Makrelfestival samt nye events som dykkertræf, sejlertræf, udstillinger og torvemarked.

Med revitaliseringen af auktionshallen skabes en forbindelse mellem historien som fiskerihavn og fremtiden som en mere oplevelsesbaseret havn.

Vi har for Odsherred Kommune udarbejdet projektforslag for indretning af auktionshallen og omgivelserne.