“Der kan skabes en byarkitektonisk komposition, hvor strande, naturområder, urbane, maritime bymiljøer, kajer og havne kan sætte en ny dagsorden for en bys møde med vandet.”

Vandområder er omsorgsfuldt passet på

Det store vandområde ud for havnen, hvor Lynetteholm skal opbygges, er ikke bare et ligegyldigt vandområde. På trods af generationers opfyldninger langs havnen i København, i Nordhavnen, Inderhavnen og Sydhavnen, har det område, der nu skal opfyldes, omsorgsfuldt været bevaret.

Forklaringerne er mange. Her ligger havnens vigtigste sejlløb – skibe kræver vand. Måske er den smukke, frie sammenhæng mellem Øresund og middelalderbyen, skibene i byens hjerte og Den Lille Havfrue også en del af forklaringen.

Langelinie har af samme årsag altid været et af byens vigtige åndehuller med den store udsigt til de fjerne horisonter. Områdets navne siger meget – Kronløbet, Kongedybet, Trekroner og Hollænderdybet. Det har aldrig været et ligegyldigt vandområde for byen.

Og mon ikke Den Lille Havfrue, som hun sidder på sin sten og drømmer på sin tur mellem trappen foran slottet og havet, også er en del af byens eventyr. Bag Lynetteholms høje diger, stormporte og tætte bebyggelser og på kanten af en indsø vil hun næppe føle sig hjemme.

Læs hele artiklen på https://politikenbyrum.dk/Debat/art7618733/Flyt-Lynetteholm-til-Middelgrunden-og-bevar-kontakten-til-havet