Hasløv & Kjærsgaard vinder Ishøj Kommunes Arkitekturpris med landskabsprojektet Ishøj Landsby Gadekær.

I samarbejde med Ishøj Kommune har Hasløv & Kjærsgaard udarbejdet et anlægsprojekt, der omfatter et LAR- og et renoveringsprojekt, for fornyelse af Ishøj Gadekær. Projektet er udarbejdet på baggrund af en række dialogmøder med Ishøjs borgere. Resultatet er et nyt rekreativt og grønt anlæg, der fungerer som et fælles opholdssted. Gadekæret opsamler regnvand fra nabogrunden Kirkebjerggård og skaber en grøn og blå naturoase i hjertet af Ishøj landsby. I anlægget er der indarbejdet to forsinkelsesbassiner og et lille åløb til opsamling af regnvand som et nyt revitaliserende blåt element i byen. De to bassiner er udformet som grønne lavninger med vådengskarakter, der kan bruges til leg og ophold i både våde og tørre perioder.

Til prisoverrækkelsen sagde borgmester Ole Bjørstorp om projektet:

Det er også et godt eksempel på, hvad man kan opnå ved at samarbejde flere parter, både med borgerne og med et privat og offentligt samarbejde,”

Landskabsprojektet i Ishøj Landsby skaber på bedste vis et nyt mødested i landsbyen. Der er en flot sammenhæng og helhed mellem den nye boligbebyggelse og gadekæret.  Det er noget, som mange får glæde af, fordi der nu er stier og bænke, hvor man kan mødes omkring gadekæret. Der er også plads til det regnvand, som ellers ville skabe problemer. Det viser, at man kan løse klimaudfordringerne med et nyt landskabeligt rum,”

Projektet er et af flere klimasikringsprojekter Hasløv & Kjærsgaard har vundet priser for de seneste år.

Se indslag fra prisuddelingen her:

https://www.youtube.com/watch?v=X1MWXw0TKdohttps://www.youtube.com/watch?v=X1MWXw0TKdo