Faxe Ladeplads Lystbådehavn skal være et rekreativt og alsidigt område, der afspejler, at der er plads til en fremtidig udvikling af mange maritime aktiviteter. Samtidig skal havnen og stranden udvikles, så det bliver et endnu bedre udflugtssted – Faxe Ladeplads Lystbådehavn skal være en havn for alle. Med havneudvidelsen gives der plads til 140 nye bådpladser, en gæstekaj for skonnerter med en vanddybde på 3,0 meter, en veteranlystbådehavn, kajakpolobaner, plads til sejlsportsstævner og arrangementer af vidt forskellig karakter – by- og havnefester, koncerter, sportsarrangementer osv. En af de store attraktioner bliver den nye indsejling med jollestrand/soppestrand, faciliteter til morgen-/vinterbadere, stævner og unikke muligheder for ”Coastal Rowing”.

På den udvidede havn bliver der plads til maritime virksomheder, bådsalg, bådudstyr, reparation, service, fiskeriartikler, wellness, fiske- og delikatesseforretning, turistinformation mv., klubfaciliteter, spisesteder med plads til sommerens udeservering, café, kiosk, steder for leg og læring om havmiljøet mm., alt sammen samlet omkring attraktive promenadestrøg. Der skal være mange steder at slå sig ned på havnen og stranden. En anden stor attraktion bliver sammenhængen mellem havn og strand med plads til vidt forskellige aktiviteter såsom solbadning, strandløb, skaldyrsjagt, strandfiskeri, strandgrill eller picnic, strandyoga eller meditation, stjerneobservation om aftenen, sandkunst og skulpturer, strandvandring – mulighederne er mange. Planen giver mulighed for, at der skabes bedre adgangs- og parkeringsforhold, hvilket også vil gøre stranden mere attraktiv. Aktiviteterne på havnen kommer til at ligge i afstand fra boligerne langs Strandvejen.

Hasløv & Kjærsgaard har udviklet helhedsplanen ’Faxe Ladeplads – Havnen For Alle’, afholdt interessentmøde og informationsmøde og skal udarbejde myndighedsprojekt. Oplevelsen af havnelivet, kystsikring, den blå biodiversitet og udsigten over bugten er centrale værdier for udviklingen af havnen, ligesom der vil være fokus på, at havnen skal være et attraktivt sted hele året – for alle.