Samsø Havnebad er nu klar med deres vision for et bad i Kolby Kås. Det kommer til at ligge bag havnens nordre mole, smukt beliggende med udsigt over Aarhus Bugt og havnen.

Saunaen, ’Kahytten’ og omklædning og udendørs bruser ligger som små kuber, samles om et trædæk med plads til solbadning og hyggelige stunder – hvor udsigt, solnedgang og samvær kan nydes. En lille promenade og badetrapper bygges på havnemolen. En bølgeskærm i træ skaber flere steder at slå sig ned. Yderst lægges en platform med trapper både mod nord og syd, så der kan bades, også når der er pålandsvind og bølger.

’Kahytten’ skal fungere som et fælleslokale for foreningen og er indrettet med enkle møbler og et tekøkken. De store vinduer giver et naturligt lys og en fantastisk udsigt.

Havnebadet bliver et sted for mange brugere. Turen ud på havnemolen vil stadig være stedet for lystfiskere, udspring og klatreture på stenene. Og på stranden vil kajakker, børnefamilier og institutioner stadig kunne samles til leg og aktiviteter på det lave vand.

Bygningerne er udført i klimarobuste materialer som genbrugstræ og isoleret med træisolering. Interiørvæggene er i birkefinér, og med gulve i biocementfliser lavet af genanvendt granit og biologisk dyrket kalksten.