Esbjergs nye maritime bydel er under opførelse

Esbjerg Strand og Havneø, tegnet af Hasløv og Kjærsgaard, er under opførelse. Et nyt rekreativt naturlandskab vil sammen med en ny forhavn inddæmme en lagune med lystbådehavn og en 60.000 m² havneø med maritime klub- og fritidsaktiviteter og erhverv.

Ved indsejlingen til lagunen etableres en stormport, der sikrer de indre dele af anlægget mod ekstreme højvandshændelser. Derved tillades det, at de maritime funktioner kan etableres i tæt sammenhæng med vandoverfladen.

Foreningslivet vil udfolde sig med afsæt i landarealerne nær lystbådehavnen, hvor lavt byggeri på øens nedre niveau, i tilknytning til adgangen til lystbådehavnens broanlæg og søsætningsfaciliteter, vil huse klubber og foreninger.

Øens øvre niveau vil indeholde Caféer, butikker og erhverv i op til 11 etager, med mulighed for panorama udsigt over Vadehavet fra stuen til øverste etage.

Følg byggeprocessen via webcam her