Vi er blevet præmieret i den åbne idékonkurrence for Refshaleøens udvikling! Forslaget ‘Den Blå Kant’ fremhæver strategier for at styrke forbindelsen mellem gæster, vandet og den lokale blå biodiversitet. Ideen er at skabe et miljø, hvor mødet med vandet spiller en central rolle i udviklingen af Refshaleøen.

Om konkurrenceforslaget siger bedømmelsesudvalget:
“’Den blå kant’ rummer således nogle inspirerende elementer og en spændende tilgang ved at fokusere på mødet med Refshaleøens kant og historiske dynamik af bassiner, kanter og indhak. Selve synliggørelsen af de store potentialer, som vandets nærhed giver, er meget vigtig, og idéen kan udvikles yderligere. Man kan hævde, at de mange dokformer, kajkanter og bassiner skaber et helt særligt møde med vandfladen, som bestemt er en del af Refshaleøens særlige karakter og DNA. Og vandkanten veksler meget i karakter, formgivet som den altid har været.”

Konkurrenceforslaget indgår nu i grundlaget for programmeringen af den kommende strukturplankonkurrence for videreudviklingen af Refshaleøen i 2024.